De Danske Pionerforeninger

Soldaterforeningen for Ingeniørsoldater

 

Forside
Hovedbestyrelsen
DDP Tilbageblik
DDP Billeder
Bliv Medlem
DDP Administration
Årets Pioner
Historie
Links
Sitemap
Lokalforeninger

 

 

Historie:

Den første pionerforening blev startet den 6. november 1909 af etPeter Jørgensen og Ludvig Friis par gamle pionerer, Peter Jørgensen og Ludvig Friis årgang 1884. De syntes at det kunne være morsomt, at samle de kammerater, som man for 25 år siden, havde aftjent sin værnepligt med.
De annoncerede i aviser efter deres soldaterkammerater, og fik samlet en lille flok. Man blev godt modtaget af Ingeniørregimentet, og det første jubilarstævne var en kendsgerning. Denne samling førte til flere møder mellem disse pionerer, der endte med at de den 6. november 1909 oprettede Københavns Pionerforening, dagen som Ingeniørregimentet kunne fejre 225 års fødselsdag.
I de følgende år kom flere foreninger til. Det førte til at man den 4. maj 1914 samledes i en landsforening, De Danske Pionerforeninger (DDP). Årene herefter blev der startet mange nye lokal pionerforeninger, på et tidspunkt sidst i 4o'erne, var der omkring 45 foreninger fordelt over hele landet. Det er desværre i dag reduceret til fem lokalforeninger, beliggende i København, Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, Skive og Randers.
JubilarstævneLandsforeningen DDP, står for udsendelse af vores blad Pioneren og kontakten til vores regiment. Hvert år afholder vi, i samarbejde med vores regiment, et jubilarstævne på Skive Kaserne (Ingeniørkasernen).
Lokalforeningerne står for den nære kontakt til medlemmerne. De arrangerer forskellige aktiviteter, så som skydning, foredrag, udflugter og m.m.

Jubilæumsskrift 40 år

15 m. skydning  200 m. skydning  Fugleskydning Udflugt  Udflugt  Fugleskydning